Saltar al contenido

“El pas per la vida al meu país”

3 julio, 2018

El president de l’INEHCA, Llibert Cuatrecasas, va presentar el seu llibre de memòries “El pas per la vida al meu país”, en un acte que es va dur a terme dilluns 14 de juny, al Col·legi d’Advocats de Barcelona, amb la presència de més de cent persones i la participació de Félix Riera, de Grup 62; de Luis Sales, diputat de la Junta de Govern del Col·legi, i de Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya.

Cuatrecasas va assenyalar que “El pas per la vida al meu país” no és un llibre de memòries, sinó unes reflexions polítiques sobre les etapes viscudes.

AL detallar el contingut de l’obra, l’autor va dir que pertany a una generació que té una exclusiva difícilment repetible, perquè va patir la dictadura i va viure el trànsit d’una societat agrària cap al desarrollisme dels anys 60 i la modernitat dels temps actuals.

Va relatar el seu ingrés a Unió Democràtica de Catalunya, com va conèixer a Coll i Alentorn i altres dirigents d’aquest partit als anys 50 i com va contactar amb els demòcrata cristians d’Europa. També parlar de la situació política d’Espanya en 1959, quan l’Estat vivia una situació de impagament.

Cuatrecasas  va referir com Espanya va haver d’obrir-se a les relacions multilaterals en els temes econòmics, amb la qual cosa es va establir un desarrollisme a la xinesa, és a dir, es va fer un canvi en l’aspecte econòmic mentre es va mantenir el status quo polític, una dictadura amb economia de mercat.