Saltar al contenido

Krista Tippett – Guia de recursos

3 julio, 2018

SOBRE
Estem molt contents de tenir a Krista Tippett, personalitat de la ràdio NPR i periodista, visitant el campus els dies 24 i 25 de setembre per la Conferència Anual de Cultura Cristiana. La seva xerrada es titula “Curació cívica i virtut cristiana al segle XXI”. Tippett és ideal per a la conferència, ja que ens pressiona per pensar sobre el paper que la religió i l’espiritualitat poden i han d’exercir en la vida pública.
“Sempre ha estat molt important per a mi ampliar la imaginació sobre com aquesta part de la vida que anomenem religiosa i espiritual realment funciona en vides reals, remotes, del segle XXI”.

RECURSOS
Per ajudar a difondre la bona paraula i familiaritzar la gent amb el seu treball, oferim aquesta breu guia de recursos.

Maneres de familiaritzar-se amb el treball de Tippett …
Escolti en viu el seu programa de ràdio setmanal, “On Being”, que es centra en “religió, significat, ètica i idees”. A l’àrea de South Bend, giri a 88.1 WVPE els diumenges al matí a les 6 a.m.
O, si no li ve de gust un començament d’hora per al seu diumenge, escolti en línia el seu programa de ràdio a través del lloc web de NPR. També pot trobar transcripcions d’espectacles / entrevistes individuals des de 2001.
Llegiu els seus dos llibres, Parlant de la fe i Déu d’Einstein (llegint preguntes per al primer a continuació).
Fes-li una ullada a TED: “reconnectant amb compassió”. O miri el vídeo a continuació.

PREGUNTES DE LECTURA (Parlant de Fe):
Què vol dir ella quan diu que “la fe es tracta tant de preguntes com de certeses. És possible ser un oient i un oient al mateix temps” (3)?
Sembla que hi ha diversos llocs, particularment quan parla sobre justícia social, reforma i el paper que la religió juga en el foment de tals realitats, que el llibre de Tippett sembla encaixar amb la conferència de James Carroll de l’any passat (3-7). Vas tenir alguna resposta a això?
Estàs d’acord amb que “una temptació fonamentalista, tant secular com religiosa, acompanya el tumult del segle XXI i s’estén per l’espectre de les nostres creences” (15)? En altres paraules, s’ocupa de treure aquesta paraula, ‘fonamentalisme’, dels confins estrictes de la religió i d’introduir els seus errors en un context més ampli, fins i tot secular.

Tippett revela una frustració amb la connexió entre política i religió, o, més específicament, els límits de la política (9). ¿Això ressona per a tu? ¿Especialment avui? ¿De quines maneres?

¿De quina manera el capítol biogràfic de Tippett, “Remembering Forward”, estableix la resta del seu llibre? Per a què serveix, per a ella? per al lector?
Ella passa una gran quantitat de temps detallant les formes en què la ciència i la fe no són, com a gran part de la nostra xerrada contemporània suposaria que ho són, en oposició entre si. En canvi, ella detalla la superposició en les seves “formes de mirar”. Quines van ser les seves respostes a aquestes pàgines (especialment 75-102), aquests punts?

Tippett podria haver estat un HUST major, pel que sembla. Ella ha llegit i fa referència al cristianisme primitiu i la Bíblia, la història de Jacob de Jaboc que tant ingressa a Martí Luter (59), Galileu, Voltaire i Leibniz (81), Julián de Norwich (113), els benedictins (123) , Agustín (132) i molts altres exemples. De quina manera el teu coneixement (o falta d’ell) d’aquestes referències afecta la teva lectura?

Gran part d’aquest llibre té un enfocament narratiu en primera persona, el que Tippett diu una “teologia narrativa” (133). Quines van ser les seves respostes a aquest estil?

La versió en rústica de 2008 del llibre també ofereix una guia del lector amb “Preguntes per a la discussió” a la part posterior del volum.