Saltar al contenido

Les humanitats en 2018

3 julio, 2018

Si un ens preguntés als estudiants, “Què són les humanitats?”. Molt sovint, no podríem respondre això. Aquesta va ser la meva experiència parlant amb alumnes de cinquè grau i representant al Club d’Història i al Club d’Humanitats Antigues i Medievals al mini OrgSmorg organitzat per Phuture Phoenix la tardor passada 2017. La definició de “humanitats” abasta una varietat de temes que inclouen idiomes, història, filosofia, literatura, i més. Merriam-Webster el defineix com, “les branques de l’aprenentatge (com la filosofia, les arts o els idiomes) que investiguen construccions i preocupacions humanes en oposició als processos naturals (com en física o química) i les relacions socials (com en antropologia o economia) ”

UWGB ho diu com a tal, “Les humanitats comprenen els camps que estudien les creacions humanes de tot tipus.” Crec que aquesta definició és més precisa i representativa de l’estudi de les humanitats. Quin és l’estudi de la literatura, per exemple, sense història o llenguatge i viceversa? Les humanitats com camp d’estudi són veritablement belles, ja que abasten gairebé tots els camps i tenen aplicacions modernes en el món real.

Un pot veure això evidenciat en UWGB. El Club d’Humanitats Antigues i Medievals es va associar amb el Club d’Història i el Club d’Enginyeria per construir i llançar una catapulta. La Societat d’Honor de Anglès, Sigma Tau Delta, organitza debats bisetmanals sobre llibres fascinants com Coraline, de Neil Gaiman. El professor Stefan Hall alberga esdeveniments d’elaboració de cervesa i aiguamel. Podeu veure pel·lícules estrangeres o repassar el seu francès, alemany o espanyol amb altres estudiants i professors. Podeu escoltar i contribuir a les discussions sobre una àmplia gamma de temes juntament amb els membres de la comunitat en el centre. O miri als seus professors entrar en acalorats debats filosòfics des de la Reforma mentre personifiquen a Luter i Erasme. Si li interessa explorar formes d’aplicar el seu estudi d’humanitats als camps professionals, pot fer una passantia i trobar-fent qualsevol quantitat de coses, des ensenyar anglès a persones de tot el món, fins a seguir a un advocat en la cort, fins aprendre com presentar als nens de l’escola a les serps en l’exhibició de rèptils del Museu Públic de Neville. Fins i tot pot passar l’estiu aventurant a l’estranger per explorar les trinxeres de la Primera Guerra Mundial a França, Alemanya i Bèlgica. Hi ha tantes oportunitats per involucrar-se amb el programa d’Humanitats i els programes a què es refereix!

Quan vaig començar la meva carrera acadèmica aquí a la tardor de 2014, el History Club estava començant de nou. Vaig treballar al Centre de Recerca d’Arxius i Àrea, que en aquell moment estava començant a digitalitzar les seves col·leccions. Ara hi ha una Viking House al campus! ‘La departament d’anglès va començar UntitledTown, un festival anual de llibres i autors! Fins i tot el nom dels programes va canviar de “Humanistic Studies” a “Humanities”, ja que aquest programa i els seus programes disciplinaris són tots camps dins de les Humanitats, i aquest títol és més àmpliament recognoscible. En resum, les Humanitats estan florint en UWGB, atraient a estudiants més curiosos i preparant-los per a un futur d’emoció, creativitat i sorpresa.