Saltar al contenido

Nou llibre honora la vida de Bruno Schlesinger

3 julio, 2018

Un nou llibre ret homenatge a un dels professors més estimats de Saint Mary, el Dr. Bruno P. Schlesinger, que va morir el 2010 a l’edat de 99 anys. Bruno Schlesinger: Una vida en l’aprenentatge i les lletres, editat per Rick Regan, es va publicar a l’agost. i disponible a Amazon.com.

Schlesinger va fundar el Programa per a la Cultura Cristiana el 1956 i va ser l’antic president del departament, més tard renombrado com Humanistic Studies. El 1957, vaig inaugurar una sèrie de conferències que finalment va portar més de cent erudits distingits al campus, i el 2006 la sèrie va ser reviscuda en el seu honor com la Conferència de Cultura Cristiana. Durant la seva carrera docent de 60 anys,  el Doctor vaig rebre molts honors, inclòs un doctorat honorari de Saint Mary ‘s en 1994.

“Aquest petit llibre és una remembrança encantadora i commovedora de Bruno”, diu el professor Philip Hicks, cap de departament d’Estudis Humanístics. “Pertany a la prestatgeria de tots els graduats en Cultura Cristiana / Estudis Humanístics, qualsevol persona interessada a Saint Mary ‘s, per al cas”.

El nucli del llibre és un capítol de l’historiador de Notre Dame Philip Gleason, “De Viena a South Bend: La història d’un professor refugiat”. Basat en noves entrevistes i investigacions en els arxius de Saint Mary, l’assaig de Gleason proporciona el relat més complet de la vida pública i privada de Schlesinger, incloent la seva fugida del nazisme, l’interrogatori de la Gestapo i el mes passat en una presó francesa .

Altres col·laboradors del volum inclouen a Schlesinger, Tom, el seu antic col·lega, el professor Gail Porter Mandell (Bruno P. Schlesinger, president de Humanistic Studies Emerita), el seu amic el pare Marvin R. O’Connell (un altre historiador de Notre Dame) i l’alumna Patricia Ferris. McGinn i Mary Griffin Burns. També apareix una carta a Schlesinger escrita pel destacat escriptor espiritual, Thomas Merton.

El llibre està il·lustrat amb diverses fotografies en blanc i negre, que inclouen fotos de la infància i de les noces. Schlesinger va estar casat durant 70 anys amb Alice Teweles, una il·lustradora de llibres i artista que va morir el 2012. Diverses de les pintures de la Sra. Schlesinger es mostren al campus de Saint Mary ‘s. El seu retrat de l’expresidenta de Santa Maria, la germana Madeleva, ara s’exhibeix a la planta baixa de Madeleva Hall. Va ser la germana Madeleva qui va donar l’aprovació final al Programa per a la Cultura Cristiana, després de mesos de lideratge per part de Bruno Schlesinger per a aquest currículum experimental.